3000 godina vinske priče

Mediteranski čovjek uzdigao se iz barbarstva uspjevši kultivirati masline i vinovu lozu. Priča o vinu i maslinovom ulju stara je 3000 godina, a ovdašnji je ljudi prenose i danas od kamenih padina zaleđa Zadra do nagrada na vinskim smotrama diljem Europe.

U Polači upoznajte tajnu izvorišta vinske sorte zinfandela (primitiva – crljenka) i saznajte zašto i kraljevi vole vina s ovog osunčanog krša. Iskušajte čaroliju „triju gracija“ Mediterana: masline, loze i smokve. U Ražnjevića dvorima A.D. 1307 uživajte u sljubljivanju vina sa specijalitetima dalmatinske kuhinje – pršutom i sirom, maslinama i maslinovim uljem – u konobi iz 16. stoljeća.

Posjetite Petrčane (kraj Zadra) i doznajte otkuda naziv njihovim ''Kraljevskim vinogradima''. U Zadru pogledajte impresivnu zbirku Muzeja antičkog stakla.

Nad ostatcima drevnoga kamenog grada Asserije na kraškoj padini iskušajte vino istog imena sa srebrnim priznanjem Decantera. Isprobajte i organska vina OPG-a Škaulj koja su pili kraljevi te zakoračite u srednjovjekovni Kaštel Benković, današnji dom zavičajnog muzeja izuzetne postave liburnskih i rimskih artefakata.

Sažetak programa

1. dan
PZ MasVin – Ražnjevića dvori A.D. 1307

2. dan
Petrčane – Zadar (Muzej antičkog stakla)

3. dan
Asseria – OPG Bačić – Zavičajni Muzej Benkovac – OPG Škaulj

Paket u ponudi cijele godine (min. 6 osoba).

Šaljemo Vam ponudu na upit!

Cijena uključuje: prijevoz, vodiča, degustaciju vina i maslinovog ulja, ulaznice, lunch paket.